Maaike Verbrugge aan het tattoeëren

Tekenen, dingen creëren, uitwerken en fantaseren, het zijn allemaal dingen die mij niet vreemd zijn. Reeds als jonge meid werd ik samen met mijn broers en zus opgezogen door de vele uren knutselen en tekenen. Maar dan word je ouder, je begint te puberen en te studeren, andere dingen krijgen prioriteit. Het tekenen vergaat niet, je beperkt je echter tot de droedels in studieboeken en mappen, maar het wordt ergens in een vakje weggestoken tot het later misschien opnieuw gebruikt kan worden.

En plotsklaps begint het echter weer te kriebelen. De potloden en teken-ideeën beginnen opnieuw  je dagelijkse gang van zaken te doorkruisen. Je bruist opnieuw van de ideeën, papieren worden veelvuldig beklad met alle hersenkronkels en zo ontdekte ik op 28jarige leeftijd mijn fascinatie voor tattoos: het uittekenen, het plaatsen, het creëren en beleven. Een wonderbaarlijk proces van idee tot prent tot levensechte creatie.

Misschien een laatbloeier – dat kan je zeker wel denken – maar ik liet er alvast geen gras over groeien. Ik begon m’n zoektocht naar een degelijke opleiding en vond zo mijn soelaas in Antwerpen. Ettelijke jaren besteedde ik mijn vrije uren aan het tattooeren als hobby, naast mijn vaste voltijdse job. In december 2014 werd ik zaakvoerdster van een zaak en toen ging het snel.. April 2015, een start van Maaike Skin Art, een jonge dynamische zaak in het warme prachtige Heist-op-den-Berg.

Ik ben een jonge vrouw die weet wat ze wil: een open en warme plek creëren waar iedereen zich welkom voelt met al zijn of haar vragen in verband met tattoos, piercings, permanente make-up, lasertechnieken, opleiding… Ik ben wie ik ben, geen geheimen voor de klant. Zo alleen kan er vertrouwen ontstaan tussen mezelf en de klant. En ja, dat is belangrijk. Een tattoo is immers een ‘totaalervaring’ die je niet iedere dag zomaar ondergaat. Laten we het daarom ook maken tot een unieke en fijne herinnering voor later.

Ik tattooeer, ik pigmenteer (permanente make-up, PMU) en pierce zelf. Ik vind het daarom ook moeilijk mezelf in een hokje te steken. Ik hou van het esthetische. Een lichaam is een prachtig iets. Daarom ben ik ook dankbaar wanneer ik iemand kan helpen het te verfraaien met een tatoeage of,piercing. Ik zal daarom ook geen voorkeur benoemen voor een bepaalde stijl. Iedere mens heeft immers een eigen identiteit, een eigen persoonlijkheid. Door de ontmoeting met mijn klant aan te gaan, wil ik ook zoeken naar die ene ultieme tatoeage die perfect past bij die ene persoon. Prenten kopiëren uit een boek kan iedereen; een tekening samen uitdenken met een klant is een heel andere kunst.

Ik ben dus graag een all-rounder. En net daarom, vind ik het ook belangrijk om mijn eigen skills te kunnen doorgeven aan nieuwe talenten. Enthousiasme en creativiteit zijn hierbij 2 kernwoorden. En geloof me, als je gaat voor hetgeen je voor ogen hebt, dan kan je dat doel ook bereiken.

Ik ben een dromer en idealist, maar ook een realist. Zo weet ik dat je in het leven je dromen moet durven waarmaken. Idealen doen je als mens groeien. Angst mag je daarbij niet beletten te vechten voor wat jij wil. Daarom, go for it en durf jouw weg te gaan! En daarom wil ik jonge talenten helpen in hun zoektocht naar die ene droom. Tatoeages zijn een aparte stiel, maar wie doorzet kan ook zichzelf op de kaart zetten. En daar draag ik graag mijn steentje toe bij.